Haptotherapie

Brengt denken en voelen in balans

Wat is haptotherapie?

De mens is een sociaal wezen dat voortdurend in wisselwerking is met zijn omgeving. In deze wisselwerking kunnen blokkades ontstaan. Dit kan als volgt tot uiting komen:

  • relationele problemen;
  • lichamelijke klachten door stress (burn-out);
  • negatief zelfbeeld;
  • gestagneerde gevoelsontwikkeling;
  • traumatische ervaringen.

Haptotherapie is een ervaringsgerichte therapie waarin jij gaat ontdekken wie je bent en wat je voelt in contact met de ander. Binnen de haptonomische begeleiding wordt de aandacht gericht op de gevoelswereld. Vaak krijgt het gevoel weinig aandacht in het dagelijks leven of wordt zelfs onderdrukt. Door een gezond evenwicht tussen denken en voelen op te bouwen, zal je merken dat je keuzes gaat maken die bij jou als persoon passen, en dat voelt goed. Voor meer informatie, zie onderstaand film.

Haptotherapie is duidelijk, concreet en bovenal voelbaar.

Mijn werkwijze

Een haptotherapie-sessie is individueel en duurt 60 minuten. Tijdens de eerste twee à drie sessies wordt de hulpvraag in kaart gebracht aan de hand van gesprek en ervaringsgerichte oefeningen. De intake biedt de geïnteresseerde ook de ruimte om kennis met mij en mijn manier van werken te maken. Zodra de hulpvraag duidelijk is, zal hier in de vervolgsessies samen aan gewerkt worden.

Door ervaringsgericht te werken ga je aan den lijve ervaren wat contact met jou doet. Dit gebeurt onder andere door positiebepaling of aanraking. Wat doet afstand of nabijheid met je? Kun je je openen voor de ander of roept (fysiek) contact juist spanning op? Door dit samen te onderzoeken kom je erachter wat jouw patronen zijn. Je ontdekt of deze je helpen om je verlangens te verwezenlijken of juist niet. Deze inzichten worden gekoppeld aan het dagelijks leven.

Samenvattend: ik leer je te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Door datgene wat je voelt meer ruimte te geven in het dagelijks leven, zul je meer ontspanning en plezier in het contact met anderen ervaren.Meer informatie