Renske Hagenaar

Ik ben Renske Hagenaar en sinds 2010 werkzaam als dramatherapeut in het speciaal onderwijs. Drama gaat net als haptotherapie over ervaringsgericht werken. Als dramatherapeut heb ik leren waarnemen hoe een speler met zichzelf en met de ander omgaat. Dat wat ik zie en voel, kan ik op een speelse manier teruggeven in een passend tegenaanbod in het spel.

In het dagelijks leven viel het me steeds meer op hoe weinig het gevoelsleven ruimte krijgt in deze maatschappij. Mensen raken hierdoor in de knoop met zichzelf en lopen vast in contact met anderen. Hierdoor ontstaan er gevoelens van eenzaamheid en angst. Om deze reden ben ik in 2014 gestart met de opleiding haptotherapie. Tijdens mijn opleiding heb ik mogen ervaren dat het betrekken van je gevoelsleven helend en verbindend werkt in het dagelijks leven. In 2018 heb ik mijn opleiding succesvol afgerond.

Voor mij ligt de sleutel voor persoonlijke ontwikkeling bij ervaringsgericht werken. Door te ervaren ga je voelen en kom je tot ontdekking waar deze gevoelens in contact met de ander vandaan komen. Ik ben ervan overtuigd dat een betere verbinding met jezelf ook zorgt voor een meer verbonden gevoel met de ander. Dat geeft extra levensplezier.